Bron: Textilia

textilia - amsterdenim wint reclameprijs

 

Amsterdenim heeft op 6 juni The Best Social Award voor de beste video gewonnen. Directeur Ewout Rameijer: “De aandacht voor deze video levert de nodige exposure op.”

De humoristische commercial van Amsterdenim en het reclamebureau van De Speld, De Speld & Partners, werd door een vakjury als beste business video beoordeeld. In het filmpje ergeren toeristen zich aan Amsterdammers, iets wat vaak andersom het geval is. In de strijd om The Best Social Award business video dongen onder meer ook Bavaria, ING en de Efteling mee.

Andere budgetten

“We hadden gehoopt op deze prijs, maar niet verwacht dat we daadwerkelijk zouden winnen”, zegt Amsterdenim-directeur Ewout Rameijer als we hem bellen. “Efteling, Bavaria, ING, dat zijn niet de minste bedrijven, met heel andere budgetten dan wij. In het verleden hebben ook steevast grote ondernemingen deze prijs gewonnen, terwijl wij nog niet eens tien mensen in dienst hebben. Toch heeft een groot deel van de jury op ons gestemd.”  

Niche

De video heeft al aardig wat ondernemers naar het merk geleidt, vertelt Rameijer. “De aandacht voor deze video levert de nodige exposure op. Dat weet ik omdat ik altijd vraag hoe bedrijven ons gevonden hebben. De laatste tijd is dat vaak via deze video. We hadden al mooie filmpjes van het tanen van denim. Dat is mooi en authentiek, maar ook erg niche. We wilden nu een film maken waarin we laten zien waar wij – en de stad Amsterdam – voor staan. Wat dat is? Humor, handel, ambitie en een relaxt gevoel.” 

Beurzen

Amsterdenim vertoont de prijswinnende video tijdens de komende zomeredities van beurzen als Premium in Berlijn en Modefabriek in Amsterdam. Ondertussen werkt het merk alweer aan een nieuwe spraakmakende campagne. Rameijer: “Ik kan er nog niet al teveel over zeggen. Het thema is in ieder geval de tegenstelling die steeds meer ontstaat tussen linkse, extreem tolerante geitenwollensokken-types en de ouderwetse man, die gewoon van voetbal en bier houdt en zich soms wat onbegrepen voelt.”  

 

amsterdenim wint reclameprijs